ETS-Bijbelcursus

Assen – Het nieuwe seizoen van de ETS-Bijbelcursus in Assen van het Evangelisch College start weer in september. Het Evangelisch College, een organisatie die zich inzet voor Bijbelonderwijs in Nederland, biedt de interkerkelijke ETS-Bijbelcursus aan op 55 locaties in Nederland. Jaarlijks volgen meer dan 1000 cursisten deze cursus.

Dit bericht is geplaatst op 18-06-2021
ETS-Bijbelcursus

De Bijbelcursus helpt mensen de Bijbel beter te leren kennen, begrijpen, toe te passen en te groeien in geloof. In de lessen wordt onder meer aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema’s, moeilijke passages en de hoofdgedachten van elk Bijbelboek. De cursisten worden zo betrokken bij de Bijbelse boodschap voor het leven van elke dag. De inhoud van de cursus is verdeeld over vier cursusjaren waarin alle Bijbelboeken aan bod komen. Meestal wordt per les één Bijbelboek behandeld. Cursisten kunnen ieder jaar instromen.

Ook in Assen wordt de ETS-Bijbelcursus aangeboden. De lessen vinden plaats op de tweede en vierde woensdag van de maand van 19.30 tot 22.00 uur in De Ark. Uiteraard worden de corona-maatregelen in acht genomen. De lessen worden verzorgd door de docenten Richard Hakvoort (Oude Testament) en Roelof Alkema (Nieuwe Testament).

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om in september gratis en vrijblijvend de lessen bij te wonen. Voor informatie en/of aanmelden voor een proefles kunt u contact opnemen met Dirkjan Klumper (contactpersoon voor Assen) via het contactformulier op de website van het Evangelisch College, www.evangelisch-college.nl/ets

Het Evangelisch College biedt ook de mogelijkheid om de cursus zelfstandig online te volgen via het ETS-Afstandsonderwijs (evt. + Zoom). Voor alle verdere informatie over de te volgen ETS-Bijbelcursus kunt u de website raadplegen of mailen naar info@ets-cursus.nl